top of page
Zoeken

Voorzitter Elly Bonke bezoekt Timmerproject Guatemala

Op 1 september 2023 bezocht Elly Bonke voor het eerst het Timmerproject.

Graag deelt zij meer over haar ervaring:

''In september 2023 was ik één jaar voorzitter van de Stichting Timmerproject Guatemala. Voor mij een goede reden om een bezoek te brengen aan de Timmerschool in Alotenango Guatemala. Op mijn eerste bezoekdag werd ik blij verrast door een

mooi welkomsbord en een mooi versierde school. Wat een mooi welkom! De leerlingen van de vakopleiding vertelden over hun gemaakte werkstukken en hoe blij ze waren met de mogelijkheid van de opleiding.


De dagen daarna heb ik een beetje meegedraaid met de activiteiten van de basis- en de vakopleiding. Wat een fijne sfeer en gemotiveerde mensen die deel uitmaken van het team dat werkt op onze Timmerschool. Dat straalde af op onze leerlingen, die met veel enthousiasme bezig waren met het maken van de werkstukken.


Op vrijdag werd deze week afgesloten met twee bijeenkomsten. Op de ochtend was er een informatiebijeenkomst voor de zes leerlingen van de vakopleiding over ondernemerschap. ‘s Middags was er een bijeenkomst van ouders van een aantal groepen van de basisopleiding. Edwin, de vervanger van Anahy, vertelde de ouders over wat er allemaal op school gebeurde en wat de leerlingen al gemaakt hadden. Suzan, de directeur, kwam daarna aan het woord over een aantal algemene zaken. Wat mij erg raakte, was het verhaal van een ouder, gericht aan mij. Ik moest alle mensen in Nederland bedanken voor de financiële hulp. De zoon van zijn broer had de vakopleiding gevolgd en daarna werk gevonden in een timmerfabriek. Dit heeft een grote impact gehad op de leefsituatie van de familie ten positieve!

De tweede week van mijn verblijf was de school dicht in verband met diverse feestelijkheden rondom de onafhankelijkheidsdag.

Mijn derde week in Alotenango was heel speciaal. Naast hier en daar wat helpen, zijn we woensdag op stap geweest in Antigua met de jongens van de vakopleiding. Echt op bezoek in Antigua waren ze nog nooit geweest en ze kenden de stad dus ook niet. Samen hebben we veel gedaan en gezien. Dus met een hoofd vol indrukken gingen ze weer terug naar school. Donderdag ben ik samen met Suzan en Jessica op bezoek geweest bij de ouders van de zes leerlingen van de vakopleiding. Dit heeft heel veel indruk op mij gemaakt en het heeft mij emotioneel ook erg geraakt. Die ochtend heb ik

gezien waar we het allemaal voor doen! De armoede was groot en sommige gezinnen konden de hulp van hun zoon, bij het werk op het land, nauwelijks missen. En toch maakten ze deze keuze, kijkend naar de toekomst. Na een verrassende en heerlijke lunch, verzorgd door de leerlingen van de vakopleiding, heb ik afscheid genomen van het team en alle leerlingen van de Timmerschool. Zij hebben een grote plaats in mijn hart gekregen en ik wens allen het allerbeste voor de toekomst.''


Elly Bonke

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page