Julio Pashel 18 jaar

Op zijn dertiende stapte Julio het Timmerproject binnen. Na het volgen van het driejarig lesprogramma verliet hij het project om te werken voor zijn familie. Twee jaar later, eind 2015, keerde hij terug naar het project en bood hij ons aan om te helpen met onderhoudsklussen. In 2016 kwam hij in aanmerking voor het ontvangen een beurs om twee jaar lang de vakopleiding bij ons te volgen.

Julio Pashel is een veelbelovende leerling van het Timmerproject in Alotenango, hij werkt zo hard aan zijn toekomst.

Julio helpt zijn familie op het land. In de ochtenden gaat hij hier regelmatig hout verzamelen. Het terrein ligt zo’n twee uur lopen verderop. Hout is erg belangrijk. Niet alleen voor de familie van Julio, maar voor vele families in Alotenango. Zonder hout kan er niet worden gekookt.

In San Juan Alotenango leven veel families van de landbouw. Stukken grond worden van familie op familie, van vader op zoon/dochter, doorgegeven. Zo is ook de vader van Julio aan zijn deel gekomen. Op het land van Julio’s vader wordt koffie, maïs en zwarte bonen verbouwd. Als de grote vakantie in december aanbreekt, gaat Julio Pashel volop werken in de koffiepluk. In de weekenden voetbalt hij graag.

Julio Pashel is een enthousiaste leerling van Timmerproject Guatemala. Julio lacht veel, hij heeft ‘t naar z’n zin

Julio Pashel komt graag naar het Timmerproject. Hier heeft hij geleerd om met gereedschap te werken en samen te werken in een team. Julio heeft leren rekenen en meten en al jaren maakt hij mooie werkstukken. De vakopleiding zal hem tot een ervaren vakman maken!