Cesar Augusto 14 jaar

Op zijn 12e kwam Cesar (nu 16 jaar) naar het project toe. Cesar is een jongere broer van Guillermo. In het verleden heeft Guillermo bij ons lessen gevolgd en heeft hij een beurs ontvangen om in Antigua een vakopleiding te volgen. Nu werkt hij al jaren in een meubelfabriek net buiten Alotenango. Via Guillermo heeft Cesar het project leren kennen.

Cesar was de eerste kandidaat voor het ontvangen van een beurs om de pilot vakopleiding bij ons te volgen. Eind 2015 ontving Cesar hiervoor zijn diploma. Na twee jaar onderwijs kan Cesar nu op een veilige en professionele wijze werken met grote houtbewerkingsmachines. Als afstudeerproject maakte hij een prachtig groot dienblad. Soms helpt Cesar bij de jongere leerlingen op het project.

Cesar woont in Alotenango samen met zijn familie. Bij hem thuis staan tonnen met water. Dat is de wateropslag. Het water wordt gebruikt voor het toilet en om zich mee te wassen. Om kleding te wassen maakt zijn moeder gebruik van de publieke wasplaats. Het drinkwater wordt in de keuken in een afgesloten ton in de schaduw bewaard.

Alotenango heeft een probleem met de watertoevoer. Het komt voor dat er maar één keer in de week water beschikbaar is uit de kraan. Op die momenten moet de familie (soms zelfs s ’nachts) naar een publieke kraan om hun voorraad water te halen. Om alle gevulde tonnen water vervolgens naar huis te krijgen, moeten ze gebruik maken van een pick-up of tuctuc. Het vervoer kost geld, afhankelijk van het gewicht van de vracht.

In zijn vrije tijd luistert Cesar graag muziek, speelt hij voetbal of kijkt hij televisie. In de toekomst hoopt Cesar werk te vinden in het timmmervak. Hij hoopt op een vaste baan en zekerheid. Hij wil graag daken van huizen maken. Cesar wil graag nog meer dingen leren maken: meubels, deuren en ramen.

Het Timmerproject is belangrijk volgens Cesar om de jongens van de drugs af te houden. Via het Timmerproject heeft Cesar vrienden gekregen met wie hij graag omgaat.